2010. január 30., szombat

Hirtelen csirkemell


Végy egy pohárka hárslevelűt bensődbe, majd forrósíts olajat serpenyőben. Vágj hosszú csíkokra friss csirkemellet, dobáld a hevült olajba. Szórd meg bátran fehérborssal, és forgasd, mozgasd ügyesen, míg a csíkok kifehérednek, majd pirulni kezdenek. Ekkor végy vissza a tűzből, borítsd rá a csemege kukoricát levével, néhányszor forgasd meg. Engedd fel kókusztejjel, hintsd meg kis sóval, és fedő alatt érleld az ízeket lassú lángon. Törj néhány szép szem diót, belét nyomd össze finoman klopfoló homlokával, és szórd a fedő alá. Amikor a dió világosbarnára színezi a kókusztejet, kész.
Egyszerű tört krumplival tálald.

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, talán most először bánom cseppet, hogy képtelen lennék húst sütni? :)

    VálaszTörlés